Despre noi

Ideea înființării unui magazin on line Magazinul Fara Gluten, cu produse fără gluten și lactoză, a fost la fel de provocatoare cum au fost rezultatele unor analize de rutină ale fiicei noastre, de acum 20 de ani. Surpriza unui diagnostic de intoleranță la gluten a fost pentru noi covârșitoare, mai ales că nu știam ce înseamnă aceasta pe termen lung, cum ne va schimba viața și mai ales cum să luăm cele mai potrivite măsuri pentru copilul nostru.
Pe vremea aceea, nici medicii nu știau prea multe despre intoleranțele alimentare, iar găsirea unor produse de acest fel era o adevarată aventură.
Un pachet de napolitane, de biscuiți sau o punguță cu bomboane declanșa o bucurie greu de descris în cuvinte.
Cu răbdare, optimism și putere am început lupta. Încet, s-au deschis drumurile și s-au ivit oameni cu suflet pe care ne-am putut baza, fie cu informații despre boala celiacă, fie cu ajutor concret în procurarea de produse fără gluten.
Cunostințele le-am acumulat treptat, din experiențe, greșeli și reușite. Ca părinți foarte tineri, cu un bebeluș cu intoleranță la gluten, am întâmpinat destule greutăți în găsirea rețetelor fără gluten, deoarece nu știam ce este permis și ce nu în această dietă. Pe internet, la acea vreme, găseam informații limitate despre intoleranțele alimentare.
Am început să adaptăm rețetele clasice, înlocuind făina de grâu cu cea de orez care se găsea atunci, și astfel reușeam să preparăm gustări pentru grădiniță, apoi pentru școală, excursii, dormit la prietene sau zile onomastice. Rutina fiecărei perioade până la cei 20 de ani ai fiicei noastre, ne-a făcut să realizăm că încă avem nevoie de produse fără gluten de import, astfel că ne-am decis să facem acest lucru și pentru alții cu aceleași nevoi ca ale noastre.
Pornim timid dar optimiști, cu experiența acumulată de a lungul acestor ani cu bune și cu rele, dar în același timp extrem de minunați și frumoși, ca fiica noastră.
Încercăm să aducem o gamă cât mai variată de alimente, atât din cea industrială, cât și din cea home-made, produse care vor sosi în curând.
Vă vom împărtăși pe blog https://www.magazinulfaragluten.ro/retete/ și pe Instagram Life Gluten Free rețetele rapide și gustoase testate deja de noi.
Sperăm ca toate să vă fie de ajutor și vă așteptăm cu drag sugestiile și ideile.